Info

Video

Problemen met Internet Explorer 7
Als u Internet Explorer 7 gebruikt en de video niet kunt zien, kan het zijn dat er problemen zijn met bepaalde invoegtoepassingen. Mogelijk zijn deze niet allemaal ingeschakeld. Hoe deze invoegtoepasingen werken en hoe u hiervan de instellingen kunt wijzigen, is te lezen op de help-pagina van Microsoft.

Het kan natuurlijk gebeuren dat u problemen heeft om de video op deze site af te spelen als u geen IE 7 gebruikt. Ook is het mogelijk dat de hier aangeboden gadgets of widgets niet goed werken.

Oorzaken waardoor u geen toegang zou kunnen hebben tot de livestream of de videobeelden op deze site zijn:

  • U maakt gebruik van een bedrijfsnetwerk en uw systeembeheerder geeft u geen toegang tot onze streams. Dit kunt u alleen oplossen door contact op te nemen met uw systeembeheerder.
  • U woont buiten Nederland. Aangezien de NOS alleen rechten heeft om de Tour de France te laten zien binnen de Nederlandse landsgrenzen, hebben wij de streams geografisch moeten afschermen.

In het geval dat u soms wel toegang heeft tot de streams en soms niet, dan kan het probleem ook bij uw Internet Service Provider (ISP) liggen. Voorbeelden van ISP's zijn Planet, Xs4all of @home. Bij extreme drukte op het internet kan het gebeuren dat sommige ISP's onvoldoende capaciteit hebben om onze streams zonder haperen bij u thuis af te leveren. Met name tijdens belangrijke of spannende bergetappes komt dit wel eens voor.

Controleer ook altijd of uw eigen internetverbinding wel snel genoeg is en of huisgenoten die gebruik maken van dezelfde verbinding geen grote bestanden aan het versturen of downloaden zijn.

Tot slot kan het probleem ook nog zitten in de verbinding tussen de NOS en de Tour in Frankrijk. Dit kunt u controleren door op televisie te kijken of daar ook problemen met het beeld zijn. Is dit het geval, dan ligt het niet aan de instellingen of uw internetverbinding.

 

Silverlight

Microsoft Silverlight is een plugin van Microsoft die de NOS gebruikt om sportevenementen live te streamen. De plugin draait op verschillende browsers van verschillende besturingssystemen, voornamelijk op Windows en Mac OS. Een Linux-variant is helaas is nog in ontwikkeling.