Nieuws

15-08FietsBandje: winnaar bekend

FietsBandje: winnaar bekend

De beste FietsBandje-bijdrage is bekend! De winnaar van de fiets: "Een sportieve Tour de France!"

> lees meer  

08-08Vijfde dopinggeval Tour'08

Vijfde dopinggeval Tour'08

Het Franse antidopingbureau AFLD heeft bekend gemaakt dat in de Tour een vijfde renner is betrapt op dopinggebruik.

> lees meer  

30-07Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccardo Ricco, tweevoudig etappewinnaar, heeft toegegeven doping te hebben gebruikt tijdens de Tour de France.

> lees meer Bevat video

> augustus

> juli

> juni

 

23-06Opnieuw geen Tour voor Karsten Kroon

De Deense CSC-wielerploeg heeft in de Tour-selectie geen plaats ingeruimd voor Karsten Kroon. De formatie die over anderhalve week aan de start van de Ronde van Frankrijk verschijnt wordt aangevoerd door de Spanjaard Carlos Sastre, de nummer vier van vorig jaar, en de Luxemburgse broers Andy en Frank Schleck.

"We hebben drie klimmers die tot de besten van de wereld behoren", vertelde teambaas Bjarne Riis bij de ploegpresentatie. "We gaan dan ook met grote ambities naar de Tour." 

Ook wereldkampioen tijdrijden Fabian Cancellara, vorig jaar goed voor twee etappezeges, maakt deel uit van het sterrenteam, waarin dus voor het derde achtereenvolgende jaar Kroon geen plaats was. De 32-jarige Kroon was voor zijn overgang naar CSC in 2006 wel drie keer namens Rabobank van de partij in La Grande Boucle.

De Tourselectie van CSC: 
Kurt-Asle Arvesen (Noorwegen), Fabian Cancellara (Zwitserland), Volodimir Goestov (Oekraïne), Stuart O'Grady (Australië), Carlos Sastre (Spanje), Andy Schleck (Luxemburg), Frank Schleck (Luxemburg), Nicki Sörensen (Denemarken), Jens Voigt (Duitsland).