Nieuws

15-08FietsBandje: winnaar bekend

FietsBandje: winnaar bekend

De beste FietsBandje-bijdrage is bekend! De winnaar van de fiets: "Een sportieve Tour de France!"

> lees meer  

08-08Vijfde dopinggeval Tour'08

Vijfde dopinggeval Tour'08

Het Franse antidopingbureau AFLD heeft bekend gemaakt dat in de Tour een vijfde renner is betrapt op dopinggebruik.

> lees meer  

30-07Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccardo Ricco, tweevoudig etappewinnaar, heeft toegegeven doping te hebben gebruikt tijdens de Tour de France.

> lees meer Bevat video

> augustus

> juli

> juni

 

26-06Bennati mist de Tour, Maaskant debuteert

De Italiaanse wielerploeg Liquigas moet het in de komende Tour de France stellen zonder topsprinter Daniele Bennati. Een achillespeesblessure weerhoudt de 27-jarige Italiaan van starten.

Bennati was eerder dit seizoen goed voor drie ritzeges in de Giro d'Italia, waarin hij ook beslag legde op de eindzege in het puntenklassement. Vorig jaar won hij in de Tour de zeventiende etappe naar Castelsarrasin en de slotrit in Parijs.

Liquigas trekt naar Frankrijk met Roman Kreuziger (de winnaar van de Ronde van Zwitserland), Manuel Beltran en Vicenzo Nibali als beschermde klassementsrenners. Filippo Pozzato (ritwinnaar in 2004 en 2007) is een vierde speerpunt. Francesco Chicchi en Murilo Fischer zijn de sprinters van dienst. Manuel Quinziato, Aliaksandr Kuchinski en Frederik Willems gaan een knechtenrol vervullen.

Garmin
Martijn Maaskant maakt deel uit van de Tour-selectie van wielerploeg Garmin, voorheen Slipstream. De Schot David Millar voert het Amerikaanse team aan tijdens de Ronde van Frankrijk.

David Zabriskie ontbreekt in de wielerploeg van manager Jonathan Vaughters. De Amerikaan kwam in mei tijdens de Ronde van Italië ten val en is nog niet voldoende hersteld.

De selectie van Garmin: Magnus Backstedt (Zwe), Julian Dean (NZe), Will Frischkorn (VSt), Ryder Hesjedal (Can), Trent Lowe (Aus), Martijn Maaskant (Ned), David Millar (GBr), Danny Pate (VSt), Christian Vande Velde (VSt).