Nieuws

15-08FietsBandje: winnaar bekend

FietsBandje: winnaar bekend

De beste FietsBandje-bijdrage is bekend! De winnaar van de fiets: "Een sportieve Tour de France!"

> lees meer  

08-08Vijfde dopinggeval Tour'08

Vijfde dopinggeval Tour'08

Het Franse antidopingbureau AFLD heeft bekend gemaakt dat in de Tour een vijfde renner is betrapt op dopinggebruik.

> lees meer  

30-07Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccardo Ricco, tweevoudig etappewinnaar, heeft toegegeven doping te hebben gebruikt tijdens de Tour de France.

> lees meer Bevat video

> augustus

> juli

> juni

 

02-07Bijna zeven ton voor Rasmussen

De Rabobank-wielerploeg moet Michael Rasmussen 665.000 euro schadevergoeding betalen, zo heeft de kantonrechter in Utrecht bepaald. De ontslagen renner had 5,5 miljoen geëist. Zijn ontslag was wel terecht, maar had volgens de rechter niet op staande voet mogen gebeuren.

De Deense klimmer werd vorig jaar door de Rabo-leiding in leidende positie uit de Tour gehaald en ontslagen, toen bleek dat hij in de aanloop naar de Tour had gelogen over zijn verblijfplaatsen.

Rasmussen gaf toe de wielrenunie UCI te hebben misleid, maar volgens hem was de ploegleiding op de hoogte van zijn 'whereabouts'. Volgens de rechter had de leiding van de Rabo-wielerploeg eerder kunnen weten dat de opgave van Rasmussen over zijn verblijfplaatsen niet klopte.

Zo had ploegleider Erik Breukink Rasmussen al op 6 juni 2007 in Italië ontmoet. Ook had Rasmussen al op 2 juli aan de ploeg gemeld dat hij uit de Deense selectie was gezet wegens een gemiste dopingtest in Italië. Ontslag op staande voet had alleen direct na het constateren van bepaalde feiten verleend kunnen worden, zo lichtte de kantonrechter toe.

De Deen kreeg daarom twee maandsalarissen, de bonus van 400.000 euro voor de winst in de Tour de France en een vergoeding voor juridische kosten toegekend.

Rasmussen voelt zich, zo stelt zijn advocaat Brantjens, "moreel winnaar. Hij is vreselijk onderuit gehaald en ziet dit als een vorm van eerherstel."