Nieuws

15-08FietsBandje: winnaar bekend

FietsBandje: winnaar bekend

De beste FietsBandje-bijdrage is bekend! De winnaar van de fiets: "Een sportieve Tour de France!"

> lees meer  

08-08Vijfde dopinggeval Tour'08

Vijfde dopinggeval Tour'08

Het Franse antidopingbureau AFLD heeft bekend gemaakt dat in de Tour een vijfde renner is betrapt op dopinggebruik.

> lees meer  

30-07Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccardo Ricco, tweevoudig etappewinnaar, heeft toegegeven doping te hebben gebruikt tijdens de Tour de France.

> lees meer Bevat video

> augustus

> juli

> juni

 

04-07Jacques Chapel (62) overleden

Sportverslaggever Jacques Chapel is op 62-jarige leeftijd overleden. Hij was al langere tijd ernstig ziek.

Chapel verzorgde met zijn kenmerkende stemgeluid jarenlang namens de NOS en Radio Nederland Wereldomroep het radiocommentaar bij het wielrennen en schaatsen.

Hij maakte de Olympische Spelen mee van Barcelona, Atlanta, Sydney en Athene alsmede de Winterspelen van Calgary, Albertville, Lillehammer, Nagano, Salt Lake City en Turijn. 

Chapel maakte liefst 28 jaar deel uit van de Tour-karavaan. Hij zou dit seizoen voor de laatste keer verslag doen van de Tour en de Olympische Spelen in Peking, waarna op 1 september zijn pensioen wachtte.

Zaterdag staat het eerste half uur van Radio Tour de France in het teken van Chapel. Er zijn historische fragmenten van hem te horen en er is een gesprek met voormalig regisseur Ferry de Groot, die Chapel vele jaren in de Tour meemaakte.

"We beginnen met een vreemd gevoel aan de cyclus van dit jaar", bekent eindredacteur André van Arnhem. "Dat willen we in de uitzending laten horen, maar we zullen tegelijkertijd ook dóór moeten. Dat doen we onder meer door vanaf het begin ook Tour-flitsen uit te zenden van de etappe. We laten nog een fragment van vorig jaar horen waarin Jacques zegt dat Ne me quitte pas van Jacques Brel voor hem het ultieme Tour-nummer was. Dat nummer draaien we daarna en vervolgens keren we terug naar de Tour van nu."