Nieuws

15-08FietsBandje: winnaar bekend

FietsBandje: winnaar bekend

De beste FietsBandje-bijdrage is bekend! De winnaar van de fiets: "Een sportieve Tour de France!"

> lees meer  

08-08Vijfde dopinggeval Tour'08

Vijfde dopinggeval Tour'08

Het Franse antidopingbureau AFLD heeft bekend gemaakt dat in de Tour een vijfde renner is betrapt op dopinggebruik.

> lees meer  

30-07Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccardo Ricco, tweevoudig etappewinnaar, heeft toegegeven doping te hebben gebruikt tijdens de Tour de France.

> lees meer Bevat video

> augustus

> juli

> juni

 

06-07Hushovd wint in Saint-Brieuc

De tweede etappe van de Tour de France leverde in Saint-Brieuc een ritzege op voor Thor Hushovd. Hij was na 164 kilometer de sterkste in een massasprint. Alejandro Valverde blijft leider in het klassement.

Fabian Wegmann, Murilo Fischer en Sylvain Chavanel slopen vroeg in de etappe weg uit het peloton. Maar de Duitser, Braziliaan en Fransman konden niet lang van hun vlucht genieten, doordat de Bouygues-poeg andere plannen had: de gisteren door Thomas Voeckler veroverde leiding in het bergklassement diende te worden verstevigd.

Weer Voeckler
Op het eerste colletje van de vierde categorie werden de drie gegrepen en kwam Voeckler als eerste boven. De Fransman viel daarna niet stil en reed door met Sylvain Chavanel. Deze ontsnapping had wel succes: het duo bouwde een maximale voorsprong op van ruim zes minuten wat Voeckler, gisteren ook al in de aanval, de ruimte gaf om nog wat bergklassementpunten bijeen te sprokkelen.

Op 57 kilometer van de finish kregen de twee op kop koersende thuisrijders gezelschap van twee landgenoten: Agritubel-renners Christophe Moreau en David Le Lay. De vier werkten goed samen, hielden het samen iets meer dan 50 kilometer uit maar een massasprint was onafwendbaar. Met name Française des Jeux maakte werk van de jacht op het kwartet.

Cancellara demarreert
Op een kleine drie kilometer van de finish, toen de hergroepering bijna een feit was, demarreerde Chavanel. Toen hij was teruggepakt, plaatste Fabian Cancellara een splijtende demarrage. Filippo Pozzato, in 2004 winnaar van de Tour-etappe in Saint-Brieuc, sloot bij de Zwitser aan. De twee vielen daarop stil, waarna het peloton terugkwam. Hushovd was de sterkste in de sprint, net voor Kim Kirchen. Door een valpartij in de laatste kilometer kon een aantal renners niet meesprinten.

"Dit haalt de druk lekker van de ketel", zei Hushovd achteraf. "Ik hoop dat ik nog een ritje of twee kan winnen hier." Mauricio Soler, de pechvogel van zaterdag, kwam met een achterstand van ruim zeven minuten over de streep.