Nieuws

15-08FietsBandje: winnaar bekend

FietsBandje: winnaar bekend

De beste FietsBandje-bijdrage is bekend! De winnaar van de fiets: "Een sportieve Tour de France!"

> lees meer  

08-08Vijfde dopinggeval Tour'08

Vijfde dopinggeval Tour'08

Het Franse antidopingbureau AFLD heeft bekend gemaakt dat in de Tour een vijfde renner is betrapt op dopinggebruik.

> lees meer  

30-07Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccardo Ricco, tweevoudig etappewinnaar, heeft toegegeven doping te hebben gebruikt tijdens de Tour de France.

> lees meer Bevat video

> augustus

> juli

> juni

 

07-07Ritzege Dumoulin, geel naar Feillu

De derde Tour-etappe (Saint Melo-Nantes over 208 km) verliep anders dan verwacht. Van tevoren hield menigeen rekening met een massasprint, maar een groep van vier kon in Nantes gaan knokken om de ritzege. Samuel Dumoulin won, de gele trui ging naar Romain Feillu. Denis Mentsjov verloor 38 seconden doordat het peloton in waaiers getrokken werd.

Paolo Longo Borghini, Romain Feillu, Samuel Dumoulin en William Frischkorn demarreerden na enkele kilometers al. Hun maximale voorsprong bedroeg ruim veertien minuten. Daarna begon het peloton te versnellen, maar dit gebeurde niet met voldoende overtuiging.

Mentsjov mist boot
Op het moment dat duidelijk werd dat de vier zouden gaan sprinten om de ritzege, brak het peloton in stukken. Na een valpartij van de Spanjaard Angel Gomez, die de Tour geblesseerd verliet, kwam het peloton in een zone die zich leende voor waaier-rijden. Tempowerk van Quick-Step deed de groep breken. Klassementstoppers Alejandro Valverde en Cadel Evans waren alert en zaten voorin, maar Rabobank-kopman Denis Mentsjov miste de boot.

Samuel Dumoulin sprintte naar de ritzege, door in extremis nog over Romain Feillu heen te komen. Laatstgenoemde is wel de nieuwe leider in het algemeen klassement. Denis Mentsjov verloor, ondanks hard werk van zijn ploeg, 38 kostbare seconden op zijn grootste concurrenten. 

De enige Nederlanders die zich in de groep-Valverde wisten te handhaven, waren Martijn Maaskant, Niki Terpstra en Steven de Jongh.