Nieuws

15-08FietsBandje: winnaar bekend

FietsBandje: winnaar bekend

De beste FietsBandje-bijdrage is bekend! De winnaar van de fiets: "Een sportieve Tour de France!"

> lees meer  

08-08Vijfde dopinggeval Tour'08

Vijfde dopinggeval Tour'08

Het Franse antidopingbureau AFLD heeft bekend gemaakt dat in de Tour een vijfde renner is betrapt op dopinggebruik.

> lees meer  

30-07Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccardo Ricco, tweevoudig etappewinnaar, heeft toegegeven doping te hebben gebruikt tijdens de Tour de France.

> lees meer Bevat video

> augustus

> juli

> juni

 

10-07Riccò superbe op Super-Besse

Riccardo Riccò heeft op Super-Besse de zesde Tour-etappe naar zich toe getrokken. De Italiaan van Saunier-Duval was de snelste in een sprint bergop. Alejandro Valverde werd tweede, Cadel Evans derde. Gele trui-drager Stefan Schumacher kwam vlak voor de finish ten val en verspeelde zijn leidende positie aan de nummer vijf van de etappe: Kim Kirchen. Hij is de eerste Luxemburgse gele trui-drager in 50 jaar.

Ook vandaag waren de Franse renners aanvalslustig. De drie koplopers van de dag reden een thuiswedstrijd: tijdrijder Benoit Vaugrenard (Française des Jeux), allrounder Sylvain Chavanel (Cofidis) en de man die dinsdag als laatste over de streep kwam: Agritubel-renner Freddy Bichot.

Voeckler sprokkelt
De drie begonnen met een voorsprong van ruim twee minuten aan de eerste beklimming van de dag: Col de la Croix-Morand. Vaugrenard moest zijn twee companen onmiddellijk laten gaan. Sylvain Chavanel kwam als eerste boven, bergklassement-leider Thomas Voeckler sprintte op de top naar de derde plaats.

In de aanloop naar de slotklim bepaalde Caisse d'Epargne, de ploeg van Alejandro Valverde, het tempo van het reeds licht uitgedunde peloton. Sylvain Chavanel zag in die fase het zinloze van zijn vluchtpoging in en waardoor Freddy Bichot solo aan de leiding kwam te rijden. Op dertien kilometer van de finish was het ook gedaan met de aanval van de Agritubel-renner. 

Weer Franse aanvallers
Op de slotklim gingen twee nieuwe Fransen in de aanval: Amaël Moinard (Cofidis) en Laurent Lefèvre (Bouygues). Zij werden al snel voorbijgestoken door de Rus Vladimir Efimkin (AG2R).

Met nog vijf kilometer voor de boeg werd de Rus gepasseerd door Leonardo Piepoli (Saunier Duval) en Christian Vandevelde (Garmin). De vlucht van de Italiaan en de Amerikaan hield precies vier kilometer stand. Daarna gingen de grote mannen van het peloton sprinten om de dagzege. Damiano Cunego was daar niet bij, hij had al eerder moeten lossen.

Gele trui valt
Stefan Schumacher viel in de slotkilometer en verloor zodoende zijn gele trui aan Kim Kirchen. Saillant detail: de Duitser verloor zijn evenwicht doordat hij met zijn voorwiel tegen het achterwiel van ... Kirchen aanreed. Bij aankomsten bergop geldt in de Tour niet de regel dat door een valpartij in de slotkilometers veroorzaakt tijdverlies kwijtgescholden wordt.