Nieuws

15-08FietsBandje: winnaar bekend

FietsBandje: winnaar bekend

De beste FietsBandje-bijdrage is bekend! De winnaar van de fiets: "Een sportieve Tour de France!"

> lees meer  

08-08Vijfde dopinggeval Tour'08

Vijfde dopinggeval Tour'08

Het Franse antidopingbureau AFLD heeft bekend gemaakt dat in de Tour een vijfde renner is betrapt op dopinggebruik.

> lees meer  

30-07Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccardo Ricco, tweevoudig etappewinnaar, heeft toegegeven doping te hebben gebruikt tijdens de Tour de France.

> lees meer Bevat video

> augustus

> juli

> juni

 

11-07Aanvaller wint in Aurillac

Luis-León Sánchez heeft de zevende Tour-rit gewonnen. De ploeggenoot van Alejandro Valverde soleerde naar de dagzege in Aurillac. De etappe werd getekend door waaiervorming, die een buitengewoon boeiende strijd veroorzaakte tussen de klassementstoppers. Kim Kirchen behield zijn gele trui.

Verbrokkeld peloton
Op het moment dat de etappe een rustige fase leek in te gaan, barstte de koers open. Xavier Florencio, Ronny Scholz, David Millar, Jens Voigt, Carlos Barredo en Benoît Vaugrenard reden voorop toen in het peloton een aantal renners onderuit ging. Dat gebeurde in een strook waarop de wind van de zijkant kwam, zodat het door de val verbrokkelde peloton ook nog eens met waaiervorming te maken kreeg.

Vrijwel alle klassementsrenners waren alert, maar Damiano Cunego, Stijn Devolder en de Euskaltel-kopmannen hadden de slag gemist. Er volgde een spannende fase waarin de tweede groep wanhopig jaagde op het kleine eerste groepje. Na een uur gaf de kopgroep, met ook gele trui-drager Kirchen erin, zich gewonnen.

Nieuwe aanval
Meteen na die hergroepering kwam er een nieuwe aanval. Aan de voet van de Col d'Entremont reden Josep Jufre Pou (Saunier Duval) en Luis-León Sánchez (Caisse d'Epargne) weg. Vincenzo Nibali (Liquigas) en David de la Fuente (Saunier Duval) sloten aan.

Op het laatste heuveltje van de dag, een klimmetje van derde categoerie op elf kilometer van de finish, streek het uitgedunde eerste peloton op de vluchters neer. Damiano Cunego kon andermaal niet volgen. David de la Fuente werd op de top nog net de gelegenheid gegund de leiding in het bergklassement te grijpen.

In de afdaling naar Aurillac wist Luis-León Sánchez opnieuw weg te rijden uit het peloton. De Spanjaard hield stand en werd zodoende beloond voor een dag zeer aanvallend koersen. Stefan Schumacher spurtte naar de tweede plaats.