Nieuws

15-08FietsBandje: winnaar bekend

FietsBandje: winnaar bekend

De beste FietsBandje-bijdrage is bekend! De winnaar van de fiets: "Een sportieve Tour de France!"

> lees meer  

08-08Vijfde dopinggeval Tour'08

Vijfde dopinggeval Tour'08

Het Franse antidopingbureau AFLD heeft bekend gemaakt dat in de Tour een vijfde renner is betrapt op dopinggebruik.

> lees meer  

30-07Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccardo Ricco, tweevoudig etappewinnaar, heeft toegegeven doping te hebben gebruikt tijdens de Tour de France.

> lees meer Bevat video

> augustus

> juli

> juni

 

11-07Beltrán positief: epo

Manuel Beltran (foto: EPA)

Manuel Beltran (foto: EPA)

Video

De Spaanse Liquigas-renner Manuel Beltrán is in de Tour de France betrapt op het gebruik van EPO. Dat meldt de website van de Franse krant L'Equipe.

Beltrán behoorde tot de renners die voor de eerste etappe in Brest gecontroleerd werden. Vrijdagavond werd bekend dat in zijn urine sporen van het product epo zijn aangetroffen.

Beltrán is 37 en werd in 1995 prof. Hij reed onder meer voor de Mapei-ploeg en was enkele jaren knecht van Lance Armstrong bij Discovery Channel. Vorig jaar won hij de tweede etappe van de Ronde van Baskenland. Donderdag was hij elfde in de etappe naar Super-Besse. Beltrán stond in het klassement na zeven etappes 26ste op 3.20 van de Luxemburger Kim Kirchen. 

Nadat het nieuws over Beltrán bekend was geworden, heeft de Franse politie een inval gedaan in het hotel van de Liquigas-renners, onder wie Filippo Pozzato en een van de vluchters van de vrijdag-etappe, Vincenzo Nibali.

De ASO meldde in de loop van de vrijdagavond dat de overige Liquigas-renners in deze ronde (Francesco Chicchi, Murilo Fischer, Roman Kreuziger, Aliaksandr Kuchynski, Manuel Quinziato en Frederik Willems) in de Tour mogen blijven.