Nieuws

15-08FietsBandje: winnaar bekend

FietsBandje: winnaar bekend

De beste FietsBandje-bijdrage is bekend! De winnaar van de fiets: "Een sportieve Tour de France!"

> lees meer  

08-08Vijfde dopinggeval Tour'08

Vijfde dopinggeval Tour'08

Het Franse antidopingbureau AFLD heeft bekend gemaakt dat in de Tour een vijfde renner is betrapt op dopinggebruik.

> lees meer  

30-07Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccardo Ricco, tweevoudig etappewinnaar, heeft toegegeven doping te hebben gebruikt tijdens de Tour de France.

> lees meer Bevat video

> augustus

> juli

> juni

 

12-07Tweede ritzege Cavendish

Mark Cavendish heeft in een massasprint in Toulouse de achtste etappe van de Tour de France gewonnen. Zijn ploeggenoot Gerald Ciolek werd tweede.

De achtste rit, afgewerkt in de regen, was een typische zaterdag-etappe: het was een dag zonder grote gebeurtenissen. Vier man (Laurent Lefèvre, Amets Txurruka, Christophe Riblon en Jerôme Pineau) reden het grootste deel van de dag in de aanval, zonder echt ver weg te geraken van het peloton.

De kopgroep ontstond op vrij vreemde wijze: Lefèvere (Bouygues Telecom) reed solo voorop en keek ongetwijfeld vreemd op toen Txurruka (Euskaltel) en Riblon (AG2R) het gat naar hem wisten te dichten, daarbij geassisteerd door... zijn ploeggenoot Pineau!

Het peloton leek het gat naar de vier vervolgens iets te snel te dichten, waarop gedurende 25 kilometer een fase volgde waarin het gat een seconde of 50 bleef. Daarna gaven Lefèvere en Riblon zich gewonnen. Jerôme Pineau en Amets Txurruka hielden nog even stand maar werden op een kleine vier kilometer van de finish ingehaald.

Op Cavendish stond in de sprint geen maat, en dan werd zijn ploeggenoot Gerald Ciolek ook nog eens tweede. Oscar Freire nam door zijn vierde plaats de leiding in het puntenklassement over van Kim Kirchen.