Nieuws

15-08FietsBandje: winnaar bekend

FietsBandje: winnaar bekend

De beste FietsBandje-bijdrage is bekend! De winnaar van de fiets: "Een sportieve Tour de France!"

> lees meer  

08-08Vijfde dopinggeval Tour'08

Vijfde dopinggeval Tour'08

Het Franse antidopingbureau AFLD heeft bekend gemaakt dat in de Tour een vijfde renner is betrapt op dopinggebruik.

> lees meer  

30-07Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccardo Ricco, tweevoudig etappewinnaar, heeft toegegeven doping te hebben gebruikt tijdens de Tour de France.

> lees meer Bevat video

> augustus

> juli

> juni

 

14-07Ten Dam beste Nederlander

"Ik denk dat ik over de eerste helft van mijn Tour tevreden mag zijn". Laurens ten Dam is tot nu toe de opvallendste Nederlandse renner van deze Tour de France. De 27-jarige debutant staat zijn mannetje in de bergen en neemt de 23ste plaats van het algemeen klassement in beslag.

Ten Dam deed het prima in de zware tiende etappe naar Hautacam. Hij stond kopman Denis Mentsjov lange tijd bij en kwam, in het gezelschap van Damiano Cunego en Alejandro Valverde, als 20ste over de finish. Hij relativeerde die prestatie zelf: "Ik weet niet of ik meeviel of dat zíj juist tegenvielen", lachte de Zuidwoldenaar na de etappe.

Verder vallen de Nederlandse Tour-prestaties tot nu toe wat tegen. Martijn Maaskant sprintte in de tweede etappe naar de veertiende plaats en Stef Clement en Niki Terpstra deden het niet onverdienstelijk in de individuele tijdrit in Cholet: respectievelijk 22ste en 24ste. Dat waren de positieve uitschieters.

Daarnaast beperkten de Nederlandse renners zich tot een dienende rol. Niki Terpstra, Stef Clement en Martijn Maaskant reden veel op kop voor hun ploegen (respectievelijk: Milram, Bouygues en Garmin), Steven de Jongh (Quick-Step) speelde een belangrijke rol in de voorbereiding op de massasprint in Toulouse en de Rabobank-renners kennen hun taak: het ondersteunen van kopman Denis Mentsjov.

De laatste Nederlandse ritzege stamt uit 2005, toen Pieter Weening won in Gérardmer.