Nieuws

15-08FietsBandje: winnaar bekend

FietsBandje: winnaar bekend

De beste FietsBandje-bijdrage is bekend! De winnaar van de fiets: "Een sportieve Tour de France!"

> lees meer  

08-08Vijfde dopinggeval Tour'08

Vijfde dopinggeval Tour'08

Het Franse antidopingbureau AFLD heeft bekend gemaakt dat in de Tour een vijfde renner is betrapt op dopinggebruik.

> lees meer  

30-07Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccardo Ricco, tweevoudig etappewinnaar, heeft toegegeven doping te hebben gebruikt tijdens de Tour de France.

> lees meer Bevat video

> augustus

> juli

> juni

 

15-07Ploegen leggen bom onder ProTour

De grote wielerteams zullen voorlopig hun ProTour-licentie niet vernieuwen. De ploegen maakten dat bekend op de rustdag in de Tour de France.

De teams hebben een voorstel ingediend voor herziening van de ProTour, waarbij de achttien grote ploegen twee jaar startrecht krijgen in de grote koersen. Na die periode moet een selectiecommissie gaan bepalen welke ploegen mogen starten, aan de hand objectieve criteria, zoals onder meer het biologisch paspoort. De organisatoren omarmen het plan, de UCI stemt niet in.

"De teams zijn te lang speelbal geweest tussen twee vechtende partijen", stelde Harold Knebel, de directeur van de Rabo-ploeg. Zo mocht de ploeg van Astana dit jaar ondanks een nieuw management niet deelnemen aan de Ronde van Frankrijk vanwege de dopingperikelen van vorig jaar. "De onzekerheid die de ploegen hebben gehad over Tourdeelname is heel slecht, ook voor potentiële nieuwe sponsors."

Knebel voegde er overigens aan toe dat er geen sprake is van een definitief 'nee'. Volgens hem hangt dat af van de houding van de UCI.