Nieuws

15-08FietsBandje: winnaar bekend

FietsBandje: winnaar bekend

De beste FietsBandje-bijdrage is bekend! De winnaar van de fiets: "Een sportieve Tour de France!"

> lees meer  

08-08Vijfde dopinggeval Tour'08

Vijfde dopinggeval Tour'08

Het Franse antidopingbureau AFLD heeft bekend gemaakt dat in de Tour een vijfde renner is betrapt op dopinggebruik.

> lees meer  

30-07Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccardo Ricco, tweevoudig etappewinnaar, heeft toegegeven doping te hebben gebruikt tijdens de Tour de France.

> lees meer Bevat video

> augustus

> juli

> juni

 

17-07Breukink vol ongeloof over zaak-Riccò

Met ongeloof heeft ploegleider Erik Breukink van de Nederlanse Rabobankploeg donderdag kennisgenomen van het dopinggeval rond de Italiaan Riccardo Riccò.

Diens hele ploeg Saunier Duval trok zich terug nadat bekend was geworden dat de wielrenner op epo was betrapt.

"Wat moet je hierop zeggen?", vroeg Breukink zich kort na de start van de twaalfde etappe af. "Ongeloof en teleurstelling. Tot nu toe was het een leuke en open Tour, dat is nu even wat minder, op een dag als vandaag."

Al te lang kon de ploegleider niet stilstaan bij de gebeurtenissen. "We rijden nu alweer 70 kilometer per uur, ik moet me weer concentreren op de koers. De Tour gaat wel verder."

Sportdirecteur Matxin Fernandez van Saunier Duval: "Het is een beslissing van het team en ze is niet opgelegd door de tourorganisatie. We schorten alle activiteiten van het team op totdat we weten wat er precies is gebeurd." Ploegbaas Pietro Algeri: "Dit is een catastrofe voor onze ploeg." 

Zoveel idiotie
Directeur Patrice Clerc van ASO, dat de Tour organiseert, reageert onthutst. "Ik ben stomverbaasd over zoveel idiotie, over de onverantwoordelijkheid van renners die maar blijven bedriegen. Ik herhaal en blijf dat doen, we willen deze sport schoon krijgen."

Bjarne Riis, teambaas van de Deense CSC-ploeg, was woedend. "Ze zijn zo stom om te denken dat de controleurs nieuwe varianten niet kunnen ontdekken", aldus Riis.