Nieuws

15-08FietsBandje: winnaar bekend

FietsBandje: winnaar bekend

De beste FietsBandje-bijdrage is bekend! De winnaar van de fiets: "Een sportieve Tour de France!"

> lees meer  

08-08Vijfde dopinggeval Tour'08

Vijfde dopinggeval Tour'08

Het Franse antidopingbureau AFLD heeft bekend gemaakt dat in de Tour een vijfde renner is betrapt op dopinggebruik.

> lees meer  

30-07Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccardo Ricco, tweevoudig etappewinnaar, heeft toegegeven doping te hebben gebruikt tijdens de Tour de France.

> lees meer Bevat video

> augustus

> juli

> juni

 

19-07Ritzege Oscar Freire

Oscar Freire heeft in Digne-les-Bains de veertiende etappe van de Tour gewonnen. De Rabobank-sprinter was de snelste van een gehalveerd peloton. Steven de Jongh werd vijfde.

Ook vandaag was er een Nederlander in de aanval. Bram Tankink maakte deel uit van de eerste serieuze kopgroep van de dag (21 man groot) en was alert toen daaruit drie man wegreden. Samen met Sandy Casar, William Bonnet en Jose-Ivan Gutierrez reed hij daarna gedurende drie koersuren in de aanval.

Met name Liquigas maakte zich sterk om het kwartet terug te halen. Die ploeg wist dat op het einde van de rit een venijnig klimmetje van de vierde categorie zat, waarop topsprinter Mark Cavendish eenvoudig te lossen moest zijn. Dat gebeurde dan ook, nadat Gutierrez als laatste ingerekend was. Na dat heuveltje reden nog ongeveer negentig man vooraan.

In de afdaling nam Sylvain Chavanel de benen, maar meer dan 150 meter voorsprong nam de Cofidis-renner niet. Romain Feillu leek de rest met een vroege sprint te verrassen, maar Freire zag even later zijn geduld beloond. Hij won voor de vierde keer in zijn carrière een Tour-etappe. In 2002 zegevierde hij in Saarbrücken, in 2006 in Caen en in Dax.