Nieuws

15-08FietsBandje: winnaar bekend

FietsBandje: winnaar bekend

De beste FietsBandje-bijdrage is bekend! De winnaar van de fiets: "Een sportieve Tour de France!"

> lees meer  

08-08Vijfde dopinggeval Tour'08

Vijfde dopinggeval Tour'08

Het Franse antidopingbureau AFLD heeft bekend gemaakt dat in de Tour een vijfde renner is betrapt op dopinggebruik.

> lees meer  

30-07Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccardo Ricco, tweevoudig etappewinnaar, heeft toegegeven doping te hebben gebruikt tijdens de Tour de France.

> lees meer Bevat video

> augustus

> juli

> juni

 

22-07Hachelijke buiteling Augustyn

John-Lee Augustyn is over de vangrail gedoken (foto: EPA)

John-Lee Augustyn is over de vangrail gedoken (foto: EPA)

Video

Lees ook

De Zuid-Afrikaan John-Lee Augustyn beleefde angstige momenten tijdens de zestiende etappe van de Tour de France. De renner van Barloworld was net als eerste boven gekomen bij de beklimming van de Cime de la Bonnette-Restefond, maar vloog kort daarna uit bocht.

De pechvogel gleed van de berg af, maar kon met de hulp van een motorrijder via de steile grindwand ongedeerd omhoog klimmen. Zijn fiets en zijn mooie positie aan de kop van de wedstrijd was hij echter kwijt.

"Ik nam de verkeerde lijn en ging gewoon te snel. Ik zag de bocht komen en probeerde nog te remmen, maar vloog toch over de rand. Gelukkig viel ik niet ver naar beneden", keek de 21-jarige Augustyn terug op zijn hachelijke val.

De Zuid-Afrikaan is één van de slechts vier renners van het geplaagde Barloworld die nog in koers zijn. "Vlak voordat ik in het ravijn viel, dacht ik: shit, ik ga ook weer wat breken. Maar gelukkig ben ik er zonder ernstige verwondingen vanaf gekomen."

Twee minuten de buiteling kwam de groep met Tour-favorieten voorbijsnellen. De Australiër Cadel Evans botste bijna op de motor van de toegesnelde bestuurder, maar kon het voertuig nog net ontwijken. Augustyn eindigde uiteindelijk als 35ste op 5.27 van ritwinnaar Cyril Dessel.