Nieuws

15-08FietsBandje: winnaar bekend

FietsBandje: winnaar bekend

De beste FietsBandje-bijdrage is bekend! De winnaar van de fiets: "Een sportieve Tour de France!"

> lees meer  

08-08Vijfde dopinggeval Tour'08

Vijfde dopinggeval Tour'08

Het Franse antidopingbureau AFLD heeft bekend gemaakt dat in de Tour een vijfde renner is betrapt op dopinggebruik.

> lees meer  

30-07Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccardo Ricco, tweevoudig etappewinnaar, heeft toegegeven doping te hebben gebruikt tijdens de Tour de France.

> lees meer Bevat video

> augustus

> juli

> juni

 

23-07Sastre slaat toe op Alpe d'Huez

Carlos Sastre heeft toegeslagen in de etappe naar Alpe d'Huez. De Spanjaard van CSC won de etappe en nam de gele trui over van ploeggenoot Frank Schleck. Denis Mentsjov viel vroeg aan, kreeg vervolgens een inzinking en knokte zich weer terug in het groepje der kanshebbers.  

De etappe bevatte drie 'buiten-categorie' beklimmingen. Op de eerste, de Galibier, gebeurde weinig vermeldenswaardigs. De CSC-ploeg begon pas op de tweede klim van de dag, de Croix-de-Fer, het tempo op te voeren. Fabian Cancellara en Kurt-Asle Arvesen waren hiervoor verantwoordelijk. Geen van de grote renners kwam in de problemen, maar het was wel duidelijk dat CSC grote plannen had.

Afdaling
Inmiddels reed één man aan de leiding: Peter Velits (Milram), de wereldkampioen bij de beloften. De Slowaak was op de Croix-de-Fer weggereden bij zijn voormalige vluchtmakkers en kreeg in de afdaling gezelschap van de Fransman Jerôme Pineau (Bouygues).

Ne enkele meters klimmen op de Alpe d'Huez moest Velits Pineau laten gaan. Een minuut later begon het peloton aan de klim. Carlos Sastre plaatste onmiddellijk een aanval, die door alleen Denis Mentsjov gepareerd werd. Op het moment dat de twee werden teruggepakt, demarreerde Sastre opnieuw. De Spanjaard van CSC passeerde Pineau en reed aan de leiding. Mentsjov, die zich kennelijk bij zijn eerste aanval geforceerd had, loste intussen uit de groep.

Om beurten
Achter Sastre reden op dat moment: Frank Schleck, Andy Schleck, Alejandro Valverde, Bernhard Kohl, Cadel Evans,  Christian vandevelde en Vladimir Jefimkin. In dat groepje probeerden de gebroeders Schleck het Cadel Evans moeilijk te maken, door om beurten te demarreren.

Op iets meer dan negen kilometer van de finish leek het plan te lukken, toen beide Schlecks meegingen bij een sprong van Valverde. De drie pakten enkele meters, maar ook deze keer knokte de rest zich terug. Sastre reed daar intussen een kleine minuut voor. Met nog 6,6 kilometer voor de boeg wist Mentsjov weer aan te sluiten bij het groepje. De CSC-ploeg leek op dat moment een vrijwel zekere ritzege van koploper Sastre te laten prevaleren boven de strijd tegen de taaie Evans.

Sastre soleerde knap naar de zege en won dik twee minuten op Cadel Evans. De gebroeders Schleck werden derde (Andy) en vijfde (Frank), wat het CSC-succes compleet maakte.