Nieuws

15-08FietsBandje: winnaar bekend

FietsBandje: winnaar bekend

De beste FietsBandje-bijdrage is bekend! De winnaar van de fiets: "Een sportieve Tour de France!"

> lees meer  

08-08Vijfde dopinggeval Tour'08

Vijfde dopinggeval Tour'08

Het Franse antidopingbureau AFLD heeft bekend gemaakt dat in de Tour een vijfde renner is betrapt op dopinggebruik.

> lees meer  

30-07Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccardo Ricco, tweevoudig etappewinnaar, heeft toegegeven doping te hebben gebruikt tijdens de Tour de France.

> lees meer Bevat video

> augustus

> juli

> juni

 

24-07Vijfde ritzege Columbia

De Duitser Marcus Burghardt heeft in Saint-Etienne de achttiende Tour-etappe gewonnen en Team Columbia zodoende zijn vijfde ritzege bezorgd. Carlos Barredo werd tweede.

Al bijzonder vroeg in de etappe was duidelijk dat slechts twee renners aanspraak maakten op de ritzege: Caerlos Barredo en Markus Burghardt. De Spanjaard Barredo (Quick-Step) reed een tijdje solo in de aanval en toen hij gezelschap kreeg van de Duitser Burghardt (Columbia) was de aanval-van-de-dag een feit. De twee reden een voorsprong van tien minuten bij elkaar en stonden die niet meer af.

In de slotfase demarreerden Barredo en Burghardt om en om, en in de laatste rechte lijn ontstond bijna een sur-place. Toen de sprint eindelijk op gang kwam bleek Burghardt, in 2007 winnaar van Gent-Wevelgem, een maatje te groot voor de Spanjaard.

Pechdag Cunego
Het peloton finishte zeven minuten na de twee. In het algemeen klassement vonden nauwelijks verschuivingen plaats. Voor de Italiaan Damiano Cunego was het een dramatische dag. De Lampre-kopman kwam vroeg in de rit ten val en reed de gehele dag, vergezeld door vier ploeggenoten, op grote achterstand van het peloton. Hij finishte dertien minuten later dan de grote groep en verspeelde zo zijn veertiende positie in het klassement.