Nieuws

15-08FietsBandje: winnaar bekend

FietsBandje: winnaar bekend

De beste FietsBandje-bijdrage is bekend! De winnaar van de fiets: "Een sportieve Tour de France!"

> lees meer  

08-08Vijfde dopinggeval Tour'08

Vijfde dopinggeval Tour'08

Het Franse antidopingbureau AFLD heeft bekend gemaakt dat in de Tour een vijfde renner is betrapt op dopinggebruik.

> lees meer  

30-07Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccardo Ricco, tweevoudig etappewinnaar, heeft toegegeven doping te hebben gebruikt tijdens de Tour de France.

> lees meer Bevat video

> augustus

> juli

> juni

 

25-07Chavanel zegeviert in Montluçon

Sylvain Chavanel is in Montluçon winnaar geworden van de negentiende Tour-etappe. Hij versloeg vluchtmakker Jérémy Roy op de streep. Gerald Ciolek won de pelotonsprint om de derde plaats.

De eerste kopgroep van de dag (Egoi Martinez, Alessandro Ballan, Stefan Schumacher en Pierrick Fédrigo) werd teruggehaald, de tweede (Jérémy Roy en Sylvain Chavanel) had wel succes.

In de eindsprint juichte Chavanel bijna te vroeg, maar hij bleef Roy voor en boekte zo de mooiste zege van zijn toch al schitterende wielerjaar. Eerder zegevierde hij in de Brabantse Pijl, Dwars Door Vlaanderen en in etappes in Parijs-Nice, de Ronde van de Middellandse Zee en de Ronde van Catalonië.

"Dit is mijn achtste Ronde van Frankrijk, dus je kan wel zeggen dat ik hier lang op gewacht heb", sprak de Cofidis-coureur glimlachend.

"Het is voor het eerst deze Tour dat ik deel uitmaakte van een kopgroep die om de overwinning mocht sprinten. Het bewijst dat je succes hebt zolang je maar blijft doorzetten." Volgend jaar stapt Chavanel over naar Quick-Step, de ploeg die ook aast op bolletjestrui-drager Bernhard Kohl.