Nieuws

15-08FietsBandje: winnaar bekend

FietsBandje: winnaar bekend

De beste FietsBandje-bijdrage is bekend! De winnaar van de fiets: "Een sportieve Tour de France!"

> lees meer  

08-08Vijfde dopinggeval Tour'08

Vijfde dopinggeval Tour'08

Het Franse antidopingbureau AFLD heeft bekend gemaakt dat in de Tour een vijfde renner is betrapt op dopinggebruik.

> lees meer  

30-07Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccardo Ricco, tweevoudig etappewinnaar, heeft toegegeven doping te hebben gebruikt tijdens de Tour de France.

> lees meer Bevat video

> augustus

> juli

> juni

 

26-07Sastre zeker van Tour-zege

Carlos Sastre gaat de 95ste Tour de France op zijn naam schrijven. De 33-jarige man in het geel bleef in de 20ste etappe, een tijdrit over 53 kilometer, erg knap overeind.

Tijdritspecialist Cadel Evans zou zijn achterstand van 1.34 op de Spanjaard wel even goedmaken, maar de Australiër kwam bedrogen uit. Hij pakte maar 0.29 op Sastre en moet zondag genoegen nemen met de tweede trede.

In eerdere tijdritten was de Australiër altijd veel sneller dan Sastre, maar bij de eerste tijdmeting bleek al dat Evans niet zijn beste dag had en dat Sastre de tijdrit van zijn leven reed. Na 18 kilometer koers had de CSC-coureur slechts 0.08 op zijn rivaal verloren.

"Ik was heel rustig vanochtend", keek Sastre terug op de belangrijkste dag uit zijn loopbaan."Ik wist dat dit de kans van mijn leven was om de Tour te winnen. Een droom is uitgekomen."

Opgeofferd
"Het is een overwinning van de ploeg. Met name Frank en Andy Schleck hebben zich opgeofferd voor mij. Daarbij werd ik met de dag beter. Ik bezit gelukkig de capaciteit om goed te herstellen van inspanningen."

Bernhard Kohl is verrassenderwijs de derde renner op het podium. Denis Mentsjov wordt vierde.

Mentsjov slaagde er niet in Kohl in het algemeen klassement te achterhalen. Maar Mentsjov had er geen problemen mee. "Ik ben tevreden".

De kopman van Rabobank gaf wel toe dat hij eigenlijk voor het hoogste ging, de gele trui. "Ik had niet getekend voor plaats vier, maar iemand moet vierde worden. Bernhard Kohl reed vandaag sterk. Of ik had verwacht hem te passeren? Misschien."

Steekjes
Mentsjov bleef uiteindelijk op 0.40 van Kohl steken. "Iedereen weet wel waar hij steekjes heeft laten vallen", zo stelde ploegbaas Erik Breukink. "We stonden er na de Alpen niet florissant voor. Maar hij wordt vierde in de Tour. Dan ben je een klassementrenner van niveau."

De dagzege ging naar Stefan Schumacher. De Duitser, die ook de eerste tijdrit al gewonnen had, bleef met zijn prachtige tijd (1.03.50) de gedoodverfde winnaar Fabian Cancellara 0.21 voor.