Nieuws

15-08FietsBandje: winnaar bekend

FietsBandje: winnaar bekend

De beste FietsBandje-bijdrage is bekend! De winnaar van de fiets: "Een sportieve Tour de France!"

> lees meer  

08-08Vijfde dopinggeval Tour'08

Vijfde dopinggeval Tour'08

Het Franse antidopingbureau AFLD heeft bekend gemaakt dat in de Tour een vijfde renner is betrapt op dopinggebruik.

> lees meer  

30-07Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccò geeft dopinggebruik toe

Riccardo Ricco, tweevoudig etappewinnaar, heeft toegegeven doping te hebben gebruikt tijdens de Tour de France.

> lees meer Bevat video

> augustus

> juli

> juni

 

28-07Rabo zit in maag met geval-Dekker

De ploegleiding van Rabobank overlegt binnenkort met Thomas Dekker over zijn toekomst bij de ProTour-formatie. Die is zeer twijfelachtig, omdat de leiding in zijn maag zit met een afwijking in de bloedwaarden die door de internationale bond UCI bij de renner is vastgesteld.

"We hebben een signaal gekregen voor de Ronde van Zwitserland, maar daaruit zijn geen conclusies te trekken", verklaarde directeur Harold Knebel van de ploeg. "Het kan van alles zijn, een meet- of prikfout, een afwijking in het bloed."

Dekker, die nog een contract tot eind 2009 heeft bij Rabobank, werd niet opgenomen in de Tourploeg. Daarbij werd een gebrek aan vorm als reden opgevoerd.

Knebel bevestigt dat inmiddels advocaten betrokken zijn bij de aankomende gesprekken over het contract tussen Dekker en Rabobank. "Er moet nu een oplossing komen. Door deze zaak zal het allemaal wel in een stroomversnelling komen."

Dekker snapt niets van commotie
Dekker snapt niets van de commotie die na het bekend worden van de bij hem afwijkende bloedwaarden is ontstaan. "Daar zit je met de gebakken peren", zo stelt hij op zijn eigen site. "Je kunt er niks aan doen. Iemand schrijft wat en je kunt beginnen met verdedigen. Ik ben teleurgesteld in de gang van zaken."

"Ik heb contact gezocht met de UCI. Zij lieten mij per brief weten dat er geen problemen zijn met mijn bloedwaarden. Ik kan gewoon aan koersen deelnemen." En over z'n eventuele vertrek bij Rabo: "Het staat al een tijd vast dat ik na de Tour met de ploeg zou praten over de toekomst, van een breuk is geen sprake."